Djävulsklyftan

Visst minns ni djävulsklyftan från SSH, star stable höstryttaren alltså. För den minns jag, dels för att jag spelade lite på det förra veckan, för nostalgin men också för att checka läget. I höstryttaren är detta en plats som man kan rida sig igenom för att ta sig till stallet Hillcrest, inte för att förväxla med New Hillcrest i Epona. Såklart också i närheten av Jorvikstallet, eftersom de stallarna är identiska och står på samma plats i båda SSH och SSO. Och denna plats finns ju i SSO också om ni inte redan visste det, det är det gråa området norr om Jarlaheim. Det finns inte en chans att ta sig dit, kanske genom att bugga sig in, men det har jag inte testat - så desperat är inte jag, inte än iallafall. 
 
I Jarlaheim finns ett antal portar som man kan ta sig in och ut från byn med, varav iallafall en som är stängd, som är alldeles nedanför djävulsklyftan. Inte alls misstänksamt, inte ett dugg.
Denna port alltså, den är så stängd som en stängd port kan vara.
 
Men sen om man rider upp på muren, rider till denna port och kollar på andra sidan om den så blir det mer misstänksamt. Eftersom på andra sidan finns en järngrind, som leder till djävulsklyftan. Och den grinden är väldigt stängd, med den älskvärda röda symbolen på. 
Där har vi alltså grinden, snårigt och jäkligt. Men hur länge har de tänkt att hålla grinden stängd egentligen?
 

"Devil's Gap är en mystisk plats som ligger i Skördebygden och kan endast nås genom Devil's Gap-passagen i JarlaheimSpelaren får genom ett uppdrag med Gavin inspektera järnporten som leder till Devil's Gap. Spelaren får också då reda på att porten alltid måste vara stängd, men ingen anledning ges till varför."

Från Jorvikpedia, Djävulsklyftan kallas Devil's Gap i SSO, men det är samma plats. Vi får alltså inte veta varför grinden hålls stängd, det är kanske något där inne som hålls undan från hela Jorviks befolkning. Får jag gissa vilt, då är det såklart Dark Core som ligger bakom det hela, eller GED, men jag tror mer på Dark Core eftersom de håller på med tämligen farligare saker än GED gör. Men vad gör dem då?  Kanske har det med att göra med Annes försvinnande, vilket är mycket väl möjligt eftersom Dark Core (om det nu är dem som ligger bakom det vill säga) håller grinden stängd. Och de ser till att Gavin har koll på grinden, eftersom jag troligtvis glömmer vad än han ser på andra sidan grinden när han kontrollerar så den är stängd.

Och eftersom vi blivit introdicerade till grinden, så är det högst sannolikt att vi någon gång kommer på utforska områden som grinden håller oss borta ifrån. Men när det blir, det går bara att spekulera i, men om det har med Annes försvinnande att göra så kanske det blir ganska snart.